Trainingen

De trainingen

Maandag
Circuittraining
19:00 tot 20:00 uur

Dinsdag
Bootcamp 19:30 uur tot 23:30

Woensdag 

 

Intervaltraining 19:00 uur tot 20:00 uur
Wandelen 19:00 tot 20:00 uur
 
Zaterdag 

 

Duurloop 9:00 uur start afstanden in overleg
Wandelen 8:30 uur start afstand in overleg  

Gestart wordt vanaf ons terrein van: 
 
Venlosche Boys
Nachtegaalweg 4
5915 BV Venlo

Het lopen gaat altijd door.

De Trainingsopbouw

De warming-up
Er wordt altijd gezamenlijk ingelopen gecombineerd met (losmaak)oefeningen, vaak in een spelvorm. Hierna worden (dynamische)-rekoefeningen gedaan en worden er afhankelijk van de training nog specifieke oefeningen gedaan.

De kern
In de kern volgt het trainingsprogramma, wat zeer afwisselend door de trainers is opgesteld. Dit kan zijn een intervaltraining, een duurloop, een circuit-loop etc. Iedereen werkt op zijn eigen kunnen dit programma af.

De cooling-down
De cooling-down is in wezen het tegenovergestelde van de warming-up. Dit belangrijke onderdeel van de training wordt weer gezamenlijk afgewerkt. In zomer en winter is er een wisselend programma waarbij we bij licht altijd in de bossen trainen. Na de training is er de mogelijkheid om in een gezellige sfeer een verfrissing of een kop koffie te drinken in het clublokaal.

Algemeen
Binnen de club wordt dus op een sportieve en ontspannen manier de Ioopsport bedreven. Sportief wil zeggen dat er onder deskundige leiding gekeken wordt waar de mogelijkheden van iedere loper liggen. De een meldt zich aan om op geregelde tijden zijn conditie op peil te houden, en zo nodig verder uit te bouwen. De ander wil graag na een lange rustperiode zijn conditie weer opbouwen. Beide benaderingen zijn mogelijk binnen onze groep. Sportief betekent ook dat er een bepaalde inspanning gevraagd wordt van de loper, maar hij of zij bepaalt uiteindelijk zelf waar de grenzen liggen. Ontspannen betekent dat er een gezellige sfeer heerst binnen de groep. De groep bestaat uit een gemengd gezelschap met een groot leeftijdsverschil, dus uw leeftijd behoeft zeker geen belemmering te zijn.