TEMPO LOOPSPELEN

– HOE MAAK IK LOPEN OP TEMPO LEUK? –
Vier trainers van FA hebben zaterdag 24 november deelgenomen aan bovengenoemde bijscholing van Ted Altena. Deze bijscholing vond plaats in en op het prachtige nieuwe complex van AV Weert. Vooral de energiesystemen, die we aanspreken tijdens het lopen, stonden centraal in deze cursus. Door middel van miniband-oefeningen (elastieken van verschillende trekkracht), loopscholing i.c.m. tempo en techniek, lopen met gebruikmaking van verschillende materialen en de omgeving konden we dit als trainers zelf eens ervaren. Energiesystemen zijn de fosfaatpool (ATP en CP), de anaerobe glycolyse en het aerobe of zuurstofsysteem. Verder hebben we in de vorm van enkele groepsopdrachten (kwartetspel en vragenspel) het verschil geleerd tussen vermogen en capaciteit. Toch weer een leerzame middag voor Petra Kessels, Ivonne, Mannie en Marc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.